,

Neden Creo Yüzey Modelleme

  • 12 Ağustos 2021
  • 2391 Görüntüleme

Görsel Her Şeydir! Tasarımınız İyi Bir Yüzey Modelleme Aracına İhtiyaç Duyması için 6 Neden

1989 yılında kamera üreticisi Canon, ünlü tenisçi Andre Agassi’yi içeren ve “Görsel her şeydir” sloganlı kampanyayla büyük tartışmaların hedefi oldu. Tüm fırtına bir şeylerin nasıl göründüğünün önemli olması fikri üzerine koptu. Günümüzde yani Instagram, Snapchat ve selfie çubuklarının olduğu bir ortamda, benzer bir durumun ne kadar karışıklığa yol açabileceğini hayal edebiliyor musunuz?

Ürün tasarımcısı olarak görselin ne kadar önemli olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Ürünlerinizin iyi çalışması gerekir, ancak ürünün şekli başarı için hayati önem arz eder. Bu bir varsayım değil, araştırmalara konu olup belgelenen bir sonuçtur.

Hitachi Tasarım Merkezi, 252 katılımcıdan 26 farklı ATM tasarımını test etmesini istedi. Çalışmayan katılanların ürünü kullanmalarından bağımsız olarak, ürün güzel göründüğünde bu ürünü kolay kullanımlı olarak değerlendirmesi oldukça olasıydı. Applied Economics dergisinde yayınlanan akademik bir çalışma, gençlere simülasyonlu cep telefonları vermiş ve aynı sonuçları bulmuştur. Gençler daha iyi görünen telefonların daha kolay kullanıldığını belirtmişlerdir.

Üretilen tasarımınızın estetik görüntüsü, yüzeylerin nasıl göründüğü ile oldukça bağlantılıdır. Kullandığınız tasarım yazılımlarıyla beraber çalışan modern yüzey modelleme araçları, yüzeylerin her zamankinden daha kolay tasarlanmasına imkan tanır. İşte, başarılı bir tasarım elde etmek için neden bu araçları kullanmanız gerektiği ile ilgili 6 sebep.

1. Yüzey Modelleme araçları, tasarımın herhangi bir noktasında serbest form geometrisinin kullanılmasına izin verir

Yaptığınızı parametrik modelleme olmadan gerçekleştiremezsiniz ama bazı durumlarda sadece serbest formlu geometri kullanma esnekliğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Modelleme araçları, parametrik tasarım yazılımları içerisinde bu özgürlüğü ve esnekliği sağlarlar. Bu şekilde, tasarım projesinin herhangi bir noktasında serbest formlu geometrileri oluşturabilirsiniz. Modelleme araçları aynı zamanda ihtiyacınız olandan daha az veya daha fazla kısıt kullanmanıza da izin verir.

2. Yüzey Modelleme araçları modelleme eğrilerini kolaylaştırır

Eğriler olmadan bir yüzeyi nasıl modelleyebilirsiniz? Eğriler, yüzey Modelleme araçlarının hayati önem arz ettiği yerlerdir. Modelleme araçları, eğrilerin derecesi üzerinde tam kontrol vererek kontrol noktalarının dinamik veya sayısal olarak hareket ettirilmesine izin verir. Aynı anda birden fazla eğriyi düzenleyebilir, düzenlerken orijinal eğriyi görebilir ve eğrileri ve yüzeyleri konumsal, tanjant, taslak ve eğri devamlılığıyla bağlayabilirsiniz.

3. Yüzey Modelleme araçları işinizin iyi bir görüntüsünü sunar

Creo Modelleme araçlarını kullanırken, farklı açılardan tasarım yapmanıza imkan tanıyan dört görüntülü pencerede çalışabilirsiniz. Aynı zamanda nokta, düzlem, eksen, eğri, yüzey ve katı cisimler gibi geometri tanımlarını referans olarak kullanabilirsiniz. Modelleme araçları tamamen birleşebilir olduğu için, tasarımın kalan bölgelerinde değişimler yaparken, yüzeyler ve eğriler güncellenecektir.

4. Yüzey Modelleme araçları, karmaşık eğri ve şekil tasarımını basitleştirir

Eğrilerle çalışmak karmaşık olabilir. Modelleme araçları, eğrilerin sizin için yönetilebilir ve değiştirilebilir olmasını sağlar. Otomatik yüzey bağlantıları yapmanıza ve bağlantı türlerini kolay bir şekilde değiştirmeniz imkan tanılar: tanjant (G1), eğrilik (G2) veya ivmelenme (G3). N taraflı yüzeyleri ve yüzeylerin yeniden parametrelendirilmesini destekledikleri için eğrilerinizi daha hızlı tasarlamanıza yardımcı olurlar. Modelleme araçları aynı zamanda tüm referansları sabit tutarak, yüzeyleri gerçek zamanlı olarak yeniden oluştururlar, otomatik yüzey bağlantıları sağlarlar ve sınırlar etrafında yüzey türlerini değiştirirler. Şimdi çalıştığınız yöntemlere göre daha iyi görünmüyor mu?

Creo hakkında daha fazla bilgi edinin

5. Yüzey Modelleme araçları, ürün tasarımının estetik görüntüsünü destekleyerek üretilebilir olmasını sağlar

Herkes iyi görünen tasarımlar ister ama bu tasarımlar üretilebilir de olmalıdır. Modelleme araçları, ürünün formu uğruna işlevlerden ödün vermenizi gerektirmez. Kullandığınız tasarım araçlarıyla birlikte çalışabildikleri için mevcut yazılımınızda eriştiğiniz aynı üretimi ve aynı üretim belgelendirmesini sağlayabilirsiniz.

6. Yüzeylerinizde daha fazla kontrol mü istiyorsunuz?

Diğerlerinin Modelleme araçları hakkında fikir beyan edemeyiz ama Creo ISDX, yüzeyleri daha fazla kontrol edebilmenizi sağlayan, çok katmanlı alt bölgeli modellemeyi içerir. Creo ISDX ile tasarımınızın mevcut şeklini değiştirmeden daha iyi detaylar oluşturabilirsiniz. Tasarım mühendislerinin ne kadar fazla detay eklemek istediklerini bilirsiniz.

CAD Kategorisine geri dönebilir ya da Creo ile Step, Iges, Dxf Dosyaları Açmak hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: PTC CAD Software Blog – Image Is Everything (And 6 More Reasons Your Designs Need Good Surfacing Tools) – Cat McClintock

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button