Mühendislik Hesaplamalarında Büyük Değişimler için Üç Küçük Değişiklik

  • 28 Haziran 2021
  • 2038 Görüntüleme
Mühendislik Hesaplamalarında Büyük Değişimler için Üç Küçük Değişiklik

Mühendislik Hesaplamalarında Büyük Değişimler için Üç Küçük Değişiklik

Mühendisler ve yöneticileri çoğunlukla iş içerisine gömülürler. Buna büyük ihtimalle siz de dahilsiniz. Süreçleri değiştirmek için saatler veya günler harcamanızı istemek tabi ki mantıklı değildir. Genellikle birçok proje bütçeyi aşar ve programın gerisinden ilerler. Aslında bunu okurken bile toplantıları, işleri, hazırlıkları düşünüyor olabilirsiniz. Ama hemen gitmeyin! Bir sonraki kısım sizin için faydalı olacak.

Belgelendirmek, formülleri yeniden yazmak veya şehir dışındaki eğitimlere katılmak için harcadığınız saatleri ve günleri unutun. İhtiyacınız olan büyük bir değişim için küçük bir adım atmak. Küçük ve kademeli olarak oluşturulacak alışkanlıklar düşündüğünüzden daha hızlı karşılık verebilir. Şimdi konuya dönelim.

Mühendislik Hesaplamalarında Her Şeyi Belgeleyin!

İyi bir şekilde belgelendirmek tüm mühendislik projelerinin kalbidir. Süreç ilerledikçe, eğer çalışmaları düzenli bir biçimde kaydetmez ve belgelendirmezseniz, tasarımın arkasındaki hesaplamalar kafanızı karıştırabilir. İyi bir ihtimalle olayı anlamak için mantığınızı kullanırsınız, kötü ihtimale değinmeye bile gerek yok.

Mühendislik Hesaplamaları - Mühendis Not DefteriPTC Mathcad, hesaplamalarınızı defter açıklığında kaydetmenize izin veren elektronik mühendislik defteri olarak kullanılır.

Proje Yönetimi Enstitüsüne göre iletişim zayıf olduğu zaman Projelerin %50’sinden fazlası gecikir ve bütçeyi aşar. Projeye sonradan dahil olan bir mühendisin tüm hesaplamalar veya modelleri anlamak  için vakti yoktur bu nedenle yeniden başlarlar.

Tasarımın amacını anlamak için iletişim oldukça önemlidir. Aksi durumda tüm proje gecikme veya yüksek maliyetli olma riskini taşır.

Temel hesaplamaları belgelemek yeterli değildir. Verdiğiniz tüm kararları ve bu kararları neden verdiğinizi yazmak ta önemlidir. Tüm sürecin akış diyagramını çıkardığınızı düşünün. Küçük belge parçalarını eklemek, gelecekteki takım üyelerinizin (ve gelecekteki sizin) tüm projeyi daha kolay anlamasını sağlayacaktır.

Mühendislik Hesaplamaları İçin Şablonları Kullanın

Yeni bir projeye başlamak yeni sorular anlamına da gelir. Peki neden aynı hesaplamaları yapmak için vakit kaybediyorsunuz? Elinizin altındaki tüm mühendislerle bu süreyi çarpın. Sizin açınızdan yüzlerce saate dolayısıyla yüksek maliyetlere mal olacak ve mühendislerinizin yeteneklerinden faydalanmanızı engelleyecektir.

Eğer şirketiniz belirli hesaplamaları ve kodları sürekli olarak kullanıyorsa, bunları şablona kaydedin. Yeni bir işe başlayacağınız zaman bu şablonları açabilir, ortak kod ve hesaplamaları tam da ihtiyacınız olan yerlerde kullanabilirsiniz.

Şablon hazırlamak için harcayacağını zaman size önemli kazançlar sağlayacaktır.

Eğitim İçin Küçük Boşlukları Değerlendirin

Müfredatı tamamlamak için tüm günü bilgi yüklemesiyle geçirmek istemiyorsunuz değil mi? Anlayabiliyoruz. Elinizde sizi bekleyen teslim tarihleri ve müşteriler var ve şimdiki önceliğiniz yeni beceriler edinmek değil. Ama yine de devam etmeniz gerekiyor. Peki ne yapmanız gerek?

Şanslısınız ki Almanya Dresden Teknoloji Üniversitesi parçalı e-öğrenimlerin sizin yararınıza olacağını söylüyor. Üniversitenin yaptığı araştırmaya göre, bir bütün olarak tüm detayları öğrenmek yerine küçük bilgi edinimleri %20 daha iyi sonuç vermektedir. Denekler değerlendirme sorularına da %28 daha hızlı cevap vermişlerdir.

Her gün veya her hafta birkaç dakikalık mikro öğrenme bir yıl sonra bilginizi oldukça arttıracaktır. Böylece, mühendislik matematik yazılımı yeteneklerinizi yeterince iyi kullandığınız için aynı işi daha kısa sürede yapma imkanı bulursunuz.

Mühendislik hesaplamaları için PTC Mathcad Ekspress’ten faydalanın ve Mathcad yeteneklerinizi hızlandırın!

Her gün birkaç dakika Mathcad’e girerek yeteneklerinizin ne kadar arttığını görmek ister misiniz? Ömür boyu ücretsiz Mathcad Express kopyasını hiç vakit kaybetmeden indirin.

Mühendislik Hesaplamaları kategorisine geri dönebilir ya da Mühendislik Hesaplamaları Yazılımında Bulabileceğiniz Beş Şaşırtıcı Şey hakkında bilgi edinin.

Kaynak: PTC Engineering Math Software Blog – hree Little Changes That Make a Big Difference in Your Engineering Calculations –  Mike Gayette

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button