Patronunuzu PTC Mathcad Almak için Nasıl İkna Edersiniz

  • 28 Haziran 2021
  • 2187 Görüntüleme
Patronu PTC Mathcad almaya ikna etmek

Patronunuzu PTC Mathcad Almak için Nasıl İkna Edersiniz

PTC Mathcad’in faydalarını mühendislere anlatmakla yöneticilere anlatmak arasında ciddi farklar vardır. Patronlar genellikle farklı endişeler ve baskılarla karşı karşıyadırlar. Onları PTC Mathcad’in faydaları konusunda ikna etmek için şirketin farklı bir dil kullanması gerekir. Sonuçta yöneticilerin hepsi daha önce mühendis olarak çalışmamıştır.

Peki, bu mühendislik matematiği yazılımının yatırım yapmaya değeceği konusunda yöneticileri nasıl ikna edebilirsiniz? Genel sorulara karşı ne gibi cevaplar verebilirsiniz? Aşağıda sizin için bu cevapları derledik.

Mathcad İçin Bütçemiz yeter mi?

Aslında doğru soru “Mathcad için bütçemiz neden yetmesin?” olmalıydı. 1999 yılında NASA metrik sistem karmaşasından dolayı Mars uydusundan 125 milyon $ kaybetti. Bu örnek, milyonlarca dolar zarara mal olan ve hayati tehlike arz eden birim dönüştürme hatalarından sadece bir tanesi! (Diğer 5 tanesini buradan bulabilirsiniz) İyi bir mühendislik matematik yazılımı Newton ile feet’i birbirine karıştırmayacaktır…aynı hesaplamaları gösterseler bile.

Ayrıca yazılımın daha uygun maliyetli olması için abonelik lisansı satın alabilirsiniz. Bu şekilde yıllık lisansa veya yeni bir donanıma tonlarca para yatırmanıza gerek kalmaz. İşletme ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar harcama yapar, ihtiyacınıza göre lisansları ölçekleyebilirsiniz.

PTC Mathcad bütçenizde delik açmayacaktır. .

Formülleri yazmak için Excel kullanılabilir mi?

Karmaşık mühendislik formüllerini Microsoft Excel’de oluşturmak mümkün. Ama bu işlem bütçeyi incelemek veya ek mesai için grafik oluşturmak kadar kolay değil. Tablolar, formüller ve yöneticilerin favorisi olan pivot tabloları kullanarak bir noktaya gelebilirsiniz.

Ancak şunu hatırlatmakta fayda görüyoruz, mühendislik hesaplamaları doğal matematiksel notasyonunda yazıldıklarında evrensel olarak anlaşılabilirler. Zaman kaybına neden olan ve hataya açık Excel formülleriyle neden uğraşasınızki?

Herkesi eğitmek uzun zaman alır mı?

Mühendisler ve diğerler için PTC Mathcad ara yüzü içgüdüsel olarak çalışır. Yazılım açık bir şekilde grafik çizimlerini, fonksiyonları, operatörleri ve diğer bileşenleri etiketleyerek kolay bulunacak bir hale getirir. Aynı zamanda çeşitli mühendislik disiplinleri için önceden hazırlanmış şablonları da kullanabilirsiniz. Bir kişi fizik ve makine mühendisliğinde sıklıkla kullanılan formülleri ekleyebilir, diğer bir kişi ise gaz ve petrol sektörüne ait hesaplamaları hedefleyebilir.

Yardım dosyaları, istek halinde verilen web seminerleri ve PTC topluluğu sorulara kısa bir sürede cevap vererek, yeni kullanıcılar için öğrenme eğrisini kısaltır.

Neden fizibilite çalışması bu kadar uzun zaman alıyor?

Patron konuyu mu değiştirmeye çalışıyor? O halde diyelim ki siz Creo 3D CAD sisteminde ürün tasarlıyorsunuz.

PTC Mathcad, Creo ile entegre edildiği zaman dijital bir mühendislik not defteri gibi çalışır. Ama çok daha iyisini de ortaya koyar. Diyelim ki hesaplamalarınızı matematik yazılımımızda yaptınız. Testler, geçerlilik kontrolleri vb. Daha sonra sonuçların CAD modelinde parametreleri belirlemesine izin verdiniz. Bu durumda bilgi akışı iki yönlü olarak gerçekleşir. Yani modellerde yapılan küçük değişiklikler PTC Mathcad çalışma alanlarına da yansır. Sürece dahil olan herkes hesaplamalara ve proje tasarımına erişebilir. Hatalar daha erken fark edilebilir. Tasarım daha iyi olur ve daha hızlı yapılır; ürün rakiplerden önce piyasaya sürülebilir.

Bunu bir de Excel ile yapmayı deneyin.

Bunun tekrar yönetici gibi söyleyelim

Mühendislik terimleri olmadan gerçekleri şu şekilde ifade edebiliriz.

Elinizde PTC Mathcad olduğu zamanda mühendislerin daha hızlı iş yaptığını görebilirsiniz. Daha doğru projeleri daha hızlı bir şekilde yaparlar çünkü ellerinde gelişmiş araçlar ve eş zamanlı çalışma imkanı vardır. Bu durum daha az fazla mesai, daha az hata ve daha az ek iş anlamına gelir.

Kısacası PTC Mathcad iyi bir yatırım getirisine sahiptir. İşinizi daha kolay yapılmasına, kolayca anlaşılmasına ve yeniden kullanılmasına imkan tanır. Şirketin zaman ve para tasarrufu yapmasını sağlar ki bu da daha yüksek kar marı demektir. Hiçbir patron buna hayır diyemez.

Hesaplama Çözümleri Kategorisine geri dönebilir ya da PTC Mathcad hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: PTC Engineering Math Software Blog – How to Convince Your Boss to Buy PTC Mathcad – Mike Gayette

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button