Creo 7.0 ile Eşsiz Bir Augmented Reality Deneyimi

  • 28 Haziran 2021
  • 1875 Görüntüleme
Creo 7.0 ile Eşsiz Bir Augmented Reality Deneyimi

Creo 7.0 ile Eşsiz Bir Augmented Reality Deneyimi

Augmented Reality yani artırılmış gerçeklik, yıllardır insanların ulaşmak istediği bir hayal hatta fizik kurallarına bir meydan okuma olmuştur. Çünkü duyulara ait değişkenlerin değiştirilebileceği ve hatta yönetilebileceği yapay bir 3D ortamda, yaratma ve etkileşim kurma gücü, insanlara hayal bile edilemeyecek kapılar açar. Ancak süreç içerisinde, bu amaca yönelik harcanan çabaların neredeyse tümü, gerçek hayata dönüşmekte başarısız oldu.

 

Resimde, geliştirilen ilk Artırılmış Gerçeklik sistemlerinden biri olan Sanal Fikstürler’i test eden Louis Rosenberg’i (1992) görüyorsunuz. 1990’ların başında, 3D grafikler hala yavaştı, bu nedenle kullanıcı tarafından giyilen bir üst gövde iskeleti yardımıyla kontrol edilen robotlar kullanıldı.

Ancak değişim zamanı geldi! Günümüzdeki hesaplama ve network gücü nihayet gerçekçi bir Augmented Reality deneyimini mümkün kılmakla kalmadı, aynı zamanda finansal açıdan da üretilebilir bir hale getirdi.

Augmented Reality ile 3D CAD modellerinizi gerçek dünya ortamına taşıyın

Artırılmış gerçeklik ile tasarımlarınızı canlandırmaya hazır mısınız? Endüstriyi değiştiren bu teknolojiyi deneyebilir ve tasarımlarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu 3D CAD modellerinizi Creo’da sadece birkaç tıklama ile Arttırılmış Gerçeklik deneyimine dönüştürebileceğiniz anlamına gelir. Eğer ücretsiz ThingWorx View uygulamasına sahipseniz modelinizi “ThingMark” oluşturan sistemle derinlik dahil gerçek bir ortamda görebilirsiniz.

Aşağıda görebileceğiniz üzere cihaz altıgen şeklinde ThingMark’a hedeflendiğinde bu tabletin kamera görüntüsünde gerçek boyutlu motosiklet modeli görünür.

 

Artırılmış gerçeklik, fiziki prototipten çok önce fikirleri paylaşmak, sorunları belirlemek ve gerçek dünya kuralları ile “tam etkili” tasarımlar elde etmek için eşsiz bir fırsat sağlar.

İşin en güzel kısmı da bunu uygulamak için karmaşık programlama becerilerine veya kompleks araçlara ihtiyacınız yok.

 

Arka bahçe için önerilen döşemenin önerilen görüntüsünü değerlendirmek için artırılmış gerçeklik kullanmak.

Artırılmış Gerçekliği Şimdi Deneyin!

Nasıl çalıştığını şimdi görebilirsiniz. Sadece Apple Story, Google Play veya Apple Store’da ücretsiz olarak bulunan ThingWorx View uygulamasını indirin.  Daha sonra  [açılış sayfasına] giderek sizin görüntüleyiciniz için hazırlanmış ThingMark’ı bulun.

Uygulamanızı ThingMark’da işaretleyin ve bu şekilde 3B modeliniz hemen görünecektir. Bu noktadan sonra modeli döndürebilir, ters çevirebilir ve yaklaştırıp uzaklaştırabilirsiniz.

 

Bilgisayarımda görünen bir 3D model – “masaüstü programlarına” yeni bir anlam katıyor.

Tüm süreç hem eğlenceli hem de farklı görüş ve yorumlar almak anlamında oldukça kolay. Creo 7.0’ın piyasaya sürülmesiyle birlikte bu eşsiz Augmented Reality Deneyimini siz de yaşayabilirsiniz. En yeni güncellemelerle kendi tasarımlarınızı artırılmış gerçeklik ortamına taşımak için şimdi kendi ThingMarks’larınızı oluşturmaya başlayın. Nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız hemen artırılmış gerçeklik sayfasını ziyaret edin.

CAD Kategorisine geri dönebilir ya da 3 Yönlü Model Tabanlı Sistem Mühendisliği (MBSE) yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kaynaklar:

  • PTC CAD Software Blog – The Closed Loop: Augmented Reality In Product Design  – Gavin Quinlan 
  • PTC CAD Software Blog – Bring your 3D CAD models into real-world environments  – Cat McClintock 
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button