,

D4C Nedir? Tasarım Sürecini Nasıl Etkiler? | İnformatik PLM

  • 12 Ağustos 2021
  • 2009 Görüntüleme

Quora’da Yer Alan 3D CAD Soruları için 5 Muhteşem Cevap

Cevaplanması gereken birçok sorunuz varsa ve diğer insanların bilgisine inanıyorsanız veya bir düzine kötü cevap arasından güçlükle doğru olanı bulmak istiyorsanız her zaman internette bir araştırma yapabilirsiniz.

Söz gelimi Quora’ya girin ve tartışmaya başlayın.

Bu site komik ve garip sorulardan (ör. Bir uçak kamyonetin arkasına inebilir mi?) daha genel olanlara (“Cümleyi ve bağlacıyla bitirebilir miyiz?”) kadar oldukça fazla soru içermektedir.  Cevabı kimin verdiğine bağlı olarak cevap evet veya hayır olabilir.

Siteyi ziyaret ederek bizim konumuz yani CAD ve 3D CAD hakkında ne sorduklarına baktık: Bulduğumuz bazı ilginç soru ve cevapları sizinle paylaşmak istedik (Unutmayın cevaplar yukarıda değindiğimiz gibi genel kitlenin verdiği cevaplar).

Soru 1: 3D printing 2D CAD modellerinde kullanılabilir mi?

Evet, hayır, veya belki? (Kolay olacağını söylememiştik.) Yazarlardan biri şunu söylüyor:

2D CAD modeliniz “3D olarak basılamaz” çünkü açıkça görüldüğü üzere 3’üncü boyutu yok. Elinizde sadece düz bir obje olacak ve bu da doğrudan 3D olarak basılamaz.

Yine başka bir yazar şunu söylüyor:

Evet Ama düşündüğünüz gibi olmayacak. 3D modeli 3D basarsam ne olur? STL alıp bunu 3d basım programına dahili dilimleyici programı ile yerleştiririz. Dilimleyici daha sonra bu 3D veriyi alır ve filaman dökülürken 3D yazıcı için izlenecek 2D araç yollarını oluşturmaya başlar..

Hepimiz umutsuzluğa kapılmaya hazırdık ama aslında buradaki cevap düşünülmüş ve bilgi veriyor. Beş yıldız!

Soru 2: Makina mühendisleri 3D-çizimi/CAD yazılımlarını gereğinden fazla mı kullanıyor?

Bu biraz ağır bir soru ve cevaplar genellikle “Ancak öldüğümde CAD programını elimden alabilirsiniz” ya da “Aşırı kullanım kelimesini bilmiyorum” arasında değişiyor. Yazarlardan biri şunu söylüyor:

…Tasarımı yenileyerek sadece gerekli özellikleri değiştirebilirsiniz.

Oldukça mantıklı. Başka bir yazar şunu iddia ediyor:

CAD yazılımları kağıda çizdiklerinizden çok daha fazlasını yapmanıza izin veriyor.

İşin aslı şu. Gerçekten 3D çizim veya CAD yazılımlarını hiç aşırı kullandık mı? Gördüğüm bazı profesyonel CAD çizimlerinde bile yeterince kullanılmadığını söyleyebilirim. Bu eleştiriden bağımsız olarak birinin bir konuyu tutkuyla tarif etmesine saygı duyabilirsiniz. Üstelik bu yazarlar kolaya kaçmadan, uzun uzun cevap verme konusunda oldukça deneyimli. Beş yıldız.

Soru 3: CAD kullanmanın dezavantajları nelerdir?

Kokteyl peçetesi kullanmaya göre mi? Yazarlardan biri konu hakkında şöyle cevap veriyor:

İşlerinizi oluşturmak, değiştirmek veya görüntülemek için elektriğe ihtiyacınız var.

Evet elektriğe ihtiyacınız var, gerçekten de dahice.  Bu internette gördüğüm en doğru ve en dürüst cevap. Eğer Fred Çakmaktaş değilseniz ve mağarada çalışmıyorsanız, cevabı veren haklı…

Bu cevap daha gerçekçi (en azından bir bakış açısı sunuyor):

Bana göre en büyük dezavantaj CAD’in hızlı bir şekilde değişiklik yapmanıza izin vermesi ve deneyimlerime göre bundan dolayı sadece değişiklik yapmak için değişiklik yapıyorsunuz.

Sanırım son dakika değişikliklerinden bahsediliyor ve departman, müşteri, patron gibi süreçteki herkesten haddinden fazla geri bildirim aldığını düşünüyorum.  Üç yıldız.

Soru 4: Üretimde 3D CAD yazılımı kullanırken karşılaşılan en büyük sorun nedir?

Üç cevap arasında gidip gelirken ilki Zenvari bir yaklaşımla işe başlıyor:

Birçok sorun olabilir.

Ama bekleyin! Dahası var. Yazar detay veriyor:

Revizyon kontrolü. Küçük şirketler için bu büyük bir sorun olabilir ve eski model versiyonlar ile çizimlerin ortalıkta dolaşmasına sebebiyet verebilir.

İşte bizim için makbul bir cevap:

Benim en büyük sorunum İngiliz ölçü birimi ve metrik arasındaki dönüşümler.

Bu Quora’nın okuyuculara verdiği en iyi bir örnek. Beş yıldız.

Soru 5: CAD sorularıma daha fazla cevabı nereden alabilirim?

Bunu ben uydurdum. Aslında CAD ve 3D CAD ile ilgili sorularınız için tanımadığınız kişilerin verdiği cevaplara güvenmenize gerek yok. CAD hakkında gerekli tüm bilgileri uzmanlardan olabilirsiniz. CAD Yazılımı Satın Alman Alıcı Kılavuzunu indirerek işe başlayın ve tasarım mühendislerinin CAD sistemlerini nasıl seçtiğini görün – ve neden aşırı CAD kullanımı olmadığını da. Daha sonra 3D CAD hakkında 24-saat konuşmaların yapıldığı PTC Creo Topluluğunu ziyaret edin.

Peki Quora? Biz biraz konuyla eğlendik ama bu site hem iyi bilgileri bulabileceğiniz hem de zaman kazanabileceğiniz cevapları içermektedir. Oldukça fazla cevap alabilirsiniz, bunlardan bazıları doğru bazıları yanlış olabilir ve bir kısmı İnternet denizinde kaybolabilir. Haliyle sizde kendinizi CAD’a karşı kalemlerin savaşında bulabilirsiniz.

Sanki çok zamanınız varmış gibi…

CAD Kategorisine geri dönebilir ya da D4C ile Sanaldan gerçeğe yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kaynak: PTC CAD Software Blog – 5 Killer Answers to 3D CAD Questions on Quora – Cat McClintock

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button