,

Yazılımınız Daha İyi Yüzey Modelleme Araçlarına İhtiyaç Duyuyor Mu?

  • 12 Ağustos 2021
  • 1936 Görüntüleme

SINAV: Yazılımınız Daha İyi Yüzey Modelleme Araçlarına İhtiyaç Duyuyor Mu?

Ürün tasarımcısıysanız yüzeylerle çalışmak sizin için yeni bir konu değildir. Ancak müşteriler yeni ve farklı gören ürünlere ilgi gösterdikleri için yüzey tasarımı her geçen gün daha da karmaşık bir hale gelmekte.

Tasarım yazılım araç kutunuza yüzey modelleme araçları eklemeyi düşündünüz mü? Bu sınav, yüzey modelleme araçlarının sizin için doğru olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır.

1. Tasarım yaptığım her şey bir hologram dolayısıya yüzeyi yok…

Eğer DOĞRU dediyseniz: 2067’den gelen bir zaman yolcususunuz ve size gelecek hakkında pek çok sorumuz var.

Eğer YANLIŞ dediyseniz: Modelleme araçları, tasarım sürecinizin herhangi bir aşamasında size serbest formlu geometriler oluşturma gücü verir ve istediğiniz kadar sınır kullanabilirsiniz. Yüzey modelleme araçları, veri aktarmak ve yorumlamak yerine tasarımınıza değer katmanız için zaman harcamanıza yardımcı olur. Kullandığınız tasarım yazılımlarıyla birlikte çalıştığı için birçok tasarım mühendisi yüzey modelleme araçlarının kolay öğrenildiğini ve iş akışlarıyla entegre olduğunu düşünmektedir.

2. Tasarladığım her şeyde dik açı var…

Eğer DOĞRU dediyseniz: Mevcut tasarım yazılımınız küplerinizin üstesinden gelebilir. Küp tasarlamak, Game of Thrones’un son bölümü hakkında bilgi bulmak kadar kolay. (Biz daha izlemedik o yüzden lütfen bir şey söylemeyin!)

Eğer YANLIŞ dediyseniz: Creo’da yer alan Freesytle veya ISDX uzantısıyla eğri tasarlamanın ne kadar kolay olduğuna bayılacaksınız. Eğriler oluşturabilir ve eğri bağlantıları tanımlayabilirsiniz. Parametrik & Serbest Formlu Yüzey Modelleme ile:

• Sweep, Blend, Extend, Offset ve diğer özelleşmiş özellikleri kullanarak karmaşık yüzey geometrileri oluşturabilirsiniz,

• Alt-bölümlenebilir modelleme kapasitelerini kullanarak serbest formlu şekiller ve yüzeyler oluşturabilirsiniz,

• Mevcut eğrileri veya kenarları tanjant kontrolü ile hizalayarak serbest şekildeki geometrileri parametrik olarak kontrol edebilirsiniz.

3. Tasarladığım herşey üzerinden Zamboni geçmiş hokey pisti gibi düz durur…

* Zamboni, buz pateni pisti yüzeyindeki buz tabakasını temizlemek ve düzgün hale getirmek için kullanılan bir aracın markasıdır. 1949 yılında Frank Zamboni tarafından geliştirilmiş olup ürün adı olan markalardan bir tanesidir.

Eğer DOĞRU dediyseniz: Ürün tasarımının eğlenceli kısımlarını kaçırıyor olabilirsiniz. Nesneleri bombeli de yapabileceğinizi biliyorsunuz değil mi?

Eğer YANLIŞ dediyseniz: Modelleme araçlarının ürün tasarımı sonuçları için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Modelleme araçları serbest formlu yüzeylerin daha hızlı ve kolay oluşturulmasına izin verir çünkü n-yüzeyli yüzeyleri ve yüzeylerin yeniden parametrelendirilmesini destekler. Eğrileri yardımcı olacak farklı şekillerde değiştirmeniz izin verir. Eğriler tanımlayarak yüzeyleri yeniden şekillendirebilir; iç eğriler ekleyip çıkarabilirsiniz; sınır eğrilerini veya kenarları yüzey şekillerini yeniden tanımlamak için yerleştirebilirsiniz ve tüm referanslarınızı aynı şekilde tutabilirsiniz.

4. Tasarladığım her şey tamamen karanlıkta kullanılıyor ve bu nedenle ürünün görüntüsü çok da önemli değil…

Eğer DOĞRU dediyseniz: Tasarımınız eğriler veya yüzey dokuları kullanıyorsa bile yüzey modelleme araçlarını kullanmak isteyebilirsiniz. Karanlıkta atılan top hala toptur. İsterseniz camınıza top atan çocuklardan birine sorabilirsiniz.

Eğer YANLIŞ dediyseniz: Instagram’da takipçileri olduğu için ünlü olan insanlar olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bu nedenle günümüzün görüntü açısından takıntılı dünyasında bir şeylerin nasıl göründüğü önemlidir. Yine de ürününüz sadece güzel olması yetmez. Aynı zamanda doğru bir şekilde çalışması ve üretilebilir olması da gerekmektedir. Eğer Creo’nın yüzey uzantılarını yani Creo ISDX kullanırsanız, tüm Creo fonksiyonlarına ve özelliklerine erişebilirsiniz. Bu şekilde belgeleyebileceğiniz, simülasyonunu yapabileceğiniz ve prototipini çıkarabileceğiniz çok iyi görünen tasarımlara sahip olabilirsiniz.

Creo ISDX ve diğer PTC ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

CAD kategorimize geri dönebilir ya da Doğrudan Modelleme ile Sonuçları Nasıl Optimize edebileceğinizi inceleyebilirsiniz.

Kaynak: PTC CAD Software Blog – QUIZ: Does Your Software Need Better Surfacing Tools? – Cat McClintock 

Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Formu onaylayarak kişisel verilerinizin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Informatik PLM'in tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul etmiş olursunuz.
İletişim Formu
Size ulaşmamızı ister misiniz?
Çözümlerimiz ile size nasıl fayda sağlayabileceğimizi biz anlatalım.
Sosyal Medya Adreslerimiz
Call Now Button